מתכון: תפוחי אדמה עם פירורי לחם מתובלים

By | 21 באוקטובר 2012

אני לא זוכר איך הגעתי להכין את הגירסה הזאת של תפוחי האדמה. חיפשתי ברשת מתכון ולא מצאתי משהו זהה אז השקעתי, מדדתי וצילמתי והרי הוא לפניכם.

זה הוא לא תבשיל מפואר. המתכון מתאים לאב עסוק המכין ארוחת ערב למשפחה. התבשיל הוא טעים ותפוחי האדמה מקבלים פריכות בלי צורך לטגן אותם.

אין פה כמעט כמויות. כשבישלתי עכשיו היו לי תפוחים גדולים וקטנים ובינוניים אז אני לא יכול לכתוב משהו כמו “קחו שישה תפוחי אדמה בינוניים” או משהו כזה. תעשו לפי העין ויהיה בסדר. אני מעריך שבתבנית הזאת יש 10-12 תפוחי אדמה קטנים ובינוניים.

מקלפים את תפוחי האדמה.

חותכים לאורך לפלחים. חוצים את תפוח האדמה לאורך, מניחים חצי תפוח על הצד החתוך וחותכים לאורך לארבעה או שישה פלחים. תלוי בגודל התפוח. כדאי להשתדל שהפלחים יהיו אחידים בעוביים.

מרתיחים מים בסיר גדול עם מלח.

מכינים בכיור מסננת לתפוחי האדמה. חשוב! הם צריכים להתבשל זמן מאד קצר ואם תתחילו לחפש את המסננת ולפנות את הכיור בזמן שצריך לסנן, תפוחי האדמה ייצאו רכים מדי.

לאחר שהמים רתחו, שמים את פלחי תפוחי האדמה ומבשלים אותם ארבע דקות בלבד. לא יותר!

נותנים לתפוחי האדמה להתקרר ומכינים את פירורי הלחם המתובלים.

לתבנית תנור גדולה כמו שבצילום תספיק שליש/רבע כוס של פירורי לחם.

רבע כוס פירורי לחם + חצי כפית מלח + פלפל כתוש + אורגנו יבש + אבקת שום + צ’ילי כתוש או כל צירוף תבלינים אחר.

מסדרים את פלחי תפוח האדמה על התבנית ומשתדלים שיהיו מונחים כמו רעפים, אחד מונח על השני.

מורחים על תפוחי האדמה שמן זית עם מברשת ומפזרים מעל את פירורי הלחם.

אופים בתנור במצב גריל. אני גילית שהכי טוב לעשות זאת כשהתבנית נמצאת בשליש התחתון של התנור. כך, תפוחי האדמה משחימים ומתבשלים במידה הנכונה.

בתאבון.

0

3 thoughts on “מתכון: תפוחי אדמה עם פירורי לחם מתובלים

  1. מירב

    אני מתה על מתכונים פשוטים כאלה.
    לא רק לאבות- גם לאמהות עסוקות ומרוטות עצבים…
    תודה!

    0
  2. oren

    נשמע ונראה טעים מאד!
    כמה פרטים טכניים למאותגרי אפייה:
    – כמה זמן אופים?
    – באיזה חום?
    – האם מחממים את התנור לחום הזה מראש? כלומר טרם הכנסת התבנית?

    0
  3. יוסי רוזנמן

    במקום לבשל במים, אני שם את תפוחי האדמה במיקרוגל למשך כחמש דקות.
    במקום אבקת שום, אפשר לקנות שום כתוש מוכן. הרבה יותר טעים.

    0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *